AANLEG DROGE BLUSLEIDINGEN

  • AANLEG DROGE BLUSLEIDINGEN?

    Bij drogestijgleidingen.nl zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige producten en service die uiteindelijk helpen om levens te redden, eigendommen te beschermen en uw investering veilig te stellen. Kwaliteit is duidelijk van het allergrootste belang en onze droge blusleidingen, hoewel concurrerend geprijsd, zijn van een premium assortiment, ontworpen om te voldoen aan de vereiste normen. Onze op maat gefabriceerde stijgleidingen kunnen rechtstreeks op uw locatie worden afgeleverd, waar onze installatie van de droge blusleidingen ter plaatse zullen vervaardigen volgens de ontwerptekeningen. Onze ingenieurs zijn volledig opgeleid met CIBV licenties. Na voltooiing van de installatie wordt het systeem onder druk getest tot 24 bar en geïnspecteerd op lekken. Er wordt een conformiteitscertificaat afgegeven om te bevestigen dat de installatie van de droge stijgleiding en de hydraulische tests zijn uitgevoerd in overeenstemming met de NEN 1594:2006+C2:2015 en de relevante bouwvoorschriften.


    Het aanleggen van droge blusleidingen is een proces waarbij leidingen worden geïnstalleerd in gebouwen om water of blusmiddelen te kunnen leveren aan hoger gelegen verdiepingen, vaak in geval van brand. Hier zijn de stappen die vaak betrokken zijn bij het aanleggen van droge blusleidingen:



    1. Ontwerpfase: Een professionele brandveiligheidsingenieur of een specialist in sprinklersystemen ontwerpt het systeem op basis van de indeling van het gebouw, de brandrisico's en de wettelijke vereisten.
    2. Selectie van materialen: Het juiste type leidingen, fittingen en kleppen wordt geselecteerd op basis van de eisen van het ontwerp en de lokale brandveiligheidsvoorschriften.
    3. Installatie van leidingen: De leidingen worden langs de wanden, plafonds of in holle ruimtes van het gebouw geïnstalleerd. Deze leidingen zijn meestal gemaakt van corrosiebestendige materialen zoals staal of kunststof.
    4. Installatie van kleppen en fittingen: Kleppen, fittingen en koppelstukken worden op strategische punten langs de leidingen geïnstalleerd om het systeem te regelen en onderhoud mogelijk te maken.
    5. Aansluiting op watervoorziening: Als droge blusleidingen worden gebruikt in koudere klimaten waar bevriezing kan optreden, wordt de leiding gevuld met lucht of een antivriesoplossing in plaats van water. In warmere klimaten kan water rechtstreeks worden aangesloten.
    6. Testen en inspectie: Het voltooide systeem wordt getest op lekkages, drukverlies en algemene werking. Dit omvat ook inspecties om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan de relevante veiligheidsnormen.
    7. Certificering: Na succesvolle tests en inspecties wordt het systeem gecertificeerd door RH Brandbeveiliging, de bevoegde autoriteiten of inspecteurs.
    8. Onderhoud: Droge blusleidingen moeten regelmatig worden onderhouden en getest om ervoor te zorgen dat ze operationeel zijn in geval van een noodsituatie. Dit kan routinematige visuele inspecties, druktests en jaarlijkse onderhoudsbeurten omvatten.


    Belangrijk is dat het aanleggen van droge blusleidingen een specialistische taak is en meestal wordt uitgevoerd door professionele brandveiligheidsbedrijven die ervaring hebben in het ontwerpen, installeren en onderhouden van dergelijke systemen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met lokale brandveiligheidsvoorschriften en bouwcodes tijdens het proces. RH Brandbeveiliging, de expert in droge blusleidingen en stijgleidingen. Wij beschikken over de kennis en tools wat nodig is bij het onderhoud en aanleg van blusleidingen.

    WIJ HEBBEN DE ERVARING OM OP MAAT GEMAAKTE DROGE BLUSLEIDINGEN UIT TE VOEREN

    De toegang van de brandweer kan soms worden beperkt, waardoor een brandweerleiding op enige afstand van een gebouw vereist is. We hebben talrijke horizontale droge blussystemen geïnstalleerd om dit mogelijk te maken en we hebben de apparatuur en vaardigheden om dergelijke systemen uit te voeren in MDPE (smeltlassen) of standaard gegalvaniseerd staal. Voordat dergelijke systemen worden geïnstalleerd, moet altijd goedkeuring worden verkregen van de plaatselijke brandweer en of bouwautoriteit. Voor meer informatie kunt u een van onze technische adviseurs bellen of uw gegevens mailen naar info@drogestijgleidingen.nl


    • RIJKSOVERHEID DROGE BLUSLEIDINGEN BOUWBESLUIT

      Met het gebruik van het begrip "droge blusleiding" in dit artikel wordt niet beoogd een natte blusleiding te verbieden maar om te regelen dat er minimaal een blusleiding moet zijn die ten minste voldoet aan de gestelde eisen voor een droge blusleiding. Lees het hele verhaal van de overheid.

    • BOUWBESLUIT: DROGE BLUSLEIDINGEN ARTIKEL 6.30 BLUSWATERVOORZIENING

      Op grond van het eerste lid moeten gebouwen en andere bouwwerken een toereikende bluswatervoorziening hebben. Doel van dit voorschrift is te waarborgen dat voor de brandweer een adequate openbare of niet-openbare bluswatervoorziening in of bij een bouwwerk beschikbaar is. Lees het hele verhaal in artkel 6.30 van het bouwbesluit.

    • RIJKSOVERHEID: NEN 1594:2006+C2:2015 DROGE STIJGLEIDINGEN

      NEN 1594:2006+C2:2015. Deze norm geeft de prestatie-eisen voor droge blusleidingen. Deze norm is bedoeld te worden toegepast op droge blusleidingen ten behoeve van gebouwen niet hoger dan 70 meter. Lees het hele verhaal op Ministerie van Binnenlandse Zaken.

    • NEN 1594:2006+C2:2015 NL: DROGE BLUSLEIDINGEN IN EN AAN GEBOUWEN

      NEN 1594+C1 geeft de prestatie-eisen voor droge blusleidingen. Bekijk deze gratis online hier of Download hier compleet de NEN 1594.

    Share by: